TrimBag – Prihodnost suhega obrezovanja

TrimBag – Orodje za obrezovanje in presejanje vršičkov

Če iščete produkt, ki bo hitro in enostavno za vas opravil obrezovanje zelišč, je TrimBag pravi produkt za vas. Je novost na trgu, ki je na voljo samo pri nas!

TrimBag je super produkt, ki ga za obrezovanje zelišč lahko uporabljajo skoraj vsi, pri tem pa je dobro, da ste previdni, saj mora uporabnik biti sposoben dvigniti in nekaj časa premetavati težo do 2,5 kilograma od višine pasu do višine glave, sposoben ob stresanju močno držati ročaje torbe in priporočljivo je, da delo opravlja stoje, saj je takrat to najbolj efektivno. Trimbag je oblikovan v obliki bobna in je izdelan iz visoko-kakovostnega sintetičnega blaga. Zraven dobite priročno torbico za prenašanje, v katero TrimBag enostavno zložite. Na obeh straneh torbe sta žepa v obliki lijaka, ki sta med obratovanjem na trup pritrjena z močnim magnetom, ob koncu pa omogočata enostavno in natančno izsutje materiala.

Kako uporabljamo TrimBag?

Na začetku torbo vzamemo iz prenosne torbe in ji pustimo, da sama vzpostavi svojo obliko. Odpremo zgornji glavni predal in vanj nasujemo do 900 gramov (do dve tretjini kapacitete) dobro posušenega in iz glavne rastline obrezanega zelišča. Zapremo zadrge in pritrdimo štrleč del na trup torbe z všitim magnetom. Stoje dvignemo torbo tako, da je ta vodoravno obrnjena, in vstavimo dlani v poseben za njih oblikovana žepka, ki nam olajšata dvigovalni premik od višine bokov do višine glave, pri čemer ohranjamo komolce v rahlo upognjenem stanju, vso delo pa poskušamo opraviti v zapestju. Ponovimo približno 15-40 krat in vsake toliko časa preverimo produkt. Ponavljamo dokler nismo zadovoljni s končnim produktom. Ob tem je potrebno poudariti, da bo morda kakšne malenkosti še vseeno potrebno ročno odstraniti, kot so daljši peclji. Če se produkt v torbi ne obrezuje kot bi si želeli, morda ni dovolj posušen. Pomembno je, da je produkt tako suh, da enostavno zdrobimo odvečne liste.

Alternativne možnosti tresenja so vrtenje, pri katerem primemo stranske trake in z zapestjem ustvarjamo vrtljive gibe. Lahko pa poskusite tudi z navpičnim tresenjem torbe. Primete jo ob zgornjem robu in tresete gor in dol ter levo in desno. Priporočljivo je, da torbo pretresete v različnih gibih, saj boste tako najboljše ločili odpadni material od končnega produkta. Po končanem tresenju odpremo spodnji predal in izsujemo odpadni material ter nazaj zapremo zadrgo. Na koncu odpremo zgornji glavni predal in izsujemo končni produkt. Če z obrezovanjem niste zadovoljni, ponovite postopek ali pa še malo posušite zelišče.

Priprava zelišč na obrezovanje v TrimBagu

TrimBag vam bo prihranil veliko časa pri obrezovanju, to pa še vedno ne pomeni, da bo lahko opravil celotno obrezovanje namesto vas. Pomembno je, da zelišče pred obrezovanjem pripravite. S tem mislimo, da v torbo ne date celotnega zelišča, ampak samo bistvene dele, ki bi jih drugače morali natančneje obrezati. Tako po navadi v TrimBag dajemo samo cvetove, ne pa tudi glavnega in stranskih stebel.

Pri odstranjevanju cvetov iz rastline si lahko pomagate s posebnim nastavkom DeBudder, ki je na voljo tudi pri nas. DeBudder je nastavek za vedro, s katerim z enostavnim potegom rastline skozi reže odstranimo cvetove iz stebel. Tudi pri tem postopku je pomembno, da so rastline dobro posušene. DeBudder se prilega na večino veder, je enostaven za čiščenje in ne poškoduje cvetove.

Vzdrževanje TrimBaga

Čeprav so zadrge TrimBaga posebej oblikovane za takšno delo, se ob večji uporabi izdelka lahko zgodi, da se te čez čas težje premikajo, zaradi delcev in praha, ki se v njih ujame. Pri tem svetujemo, da zadrgo zdrgnete s sčetko in jo rahlo namastite s konopljinim oljem, ki ob naslednji uporabi ne bo negativno vplivalo na vaš končni izdelek. Redno pregledujte šive, da ne prihaja do cefranja. Če najdete viseče nitke, jih lahko skrajšate oziroma odrežete.

Oznake:

trimbag

Scroll to Top